Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Το φυτό «Σκάρφη» (Ελλεοβόρος ο κυκλόφυλλος) με τις θεραπευτικές ιδιότητες

Ανθοφόρος και καρποφόρος βλαστός σκάρφης.
Η Σκάρφη είναι ένα πολυετές και ποώδες φυτό ύψους 30 – 40 εκατοστών, που βλασταίνει και ανθίζει στις εξοχές του Γέρμα, περί τα τέλη του Χειμώνα και τις αρχές της Άνοιξης. Η μορφή του φυτού αυτού είναι κάπως παράξενη. Από το μαύρο και ισχυρό ρίζωμά του βγαίνουν, κατά την προαναφερόμενη χρονική περίοδο, 2 - 3 βαθυπράσινοι φυλλοφόροι και άλλοι τόσοι ανθοφόροι βλαστοί. Οι φυλλοφόροι βλαστοί έχουν στην κορυφή τους μία χοάνη από 9 - 10 γραμμοειδή φύλλα, μήκους 10 - 15 εκατοστών, ενώ οι ανθοφόροι έχουν από 2 έως 5 μεγάλα κωδωνοειδή άνθη, πράσινου – κιτρινοπράσινου χρώματος! Ο καρπός του είναι σωροκάρπιο, αποτελούμενο από 3 – 6 θυλάκους. Τα σπέρματά του είναι καστανά και διαθέτουν ένα σαρκώδες πλευρικό πτερύγιο (ελαιόσωμα).
Φυλλοφόροι και ανθοφόροι βλαστοί σκάρφης.
Η σκάρφη διαθέτει την ουσία ελλεβορίνη, που έχει πολλές καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες και γι’ αυτό χρησιμοποιείται από την επίσημη φαρμακολογία και ιατρική, καθώς και από τη λαϊκή ιατρική και θεραπευτική. Οι αρχαίοι Έλληνες, όταν έβλεπαν κάποιον ατίθασο και νευρικό άνθρωπο, χρησιμοποιούσαν την παροιμιώδη έκφραση «ελλεοβόρου δείται», δηλαδή πρέπει να πάρει ελλεόβορο (σκάρφη), διότι έχει ανάγκη ηρεμίας και ύπνου.
Τα ζώα δεν τρώνε τη σκάρφη, επειδή η εμπεριεχόμενή της ουσία ελλεβορίνη είναι δηλητηριώδης. Λόγω αυτής της θανατηφόρας ιδιότητάς της, οι μνησίκακοι χωρικοί της παλαιάς εποχής "σκάρφιζαν" (δηλητηρίαζαν} με τη ρίζα και το απόσταγμα του εν λόγω φυτού τα αιγοπρόβατα και τα οπωροφόρα δέντρα των εχθρών τους. Συγκεκριμένα, ράντιζαν με χυμό σκάρφης τις ανάλογες ζωοτροφές και τοποθετούσαν μέσα σε σχισμές των «μισητών» δέντρων ρίζες σκάρφης, που τα ξήραιναν αμέσως.
Ομάδα φυτών σκάρφης.
Ο Γράφων Γιώργος Αλεξίου, όντας φυσιολάτρης, περιδιαβαίνει κάθε χρόνο, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, την ύπαιθρο του χωριού του όπου αυτοφύεται η σκάρφη, αναζητά κι εντοπίζει τα ανάλογα φυτά, τα περιεργάζεται και θαυμάζει κι απολαμβάνει την ιδιότυπη ομορφιά τους.


Φυλλοφόρος βλαστός σκάρφης.



Σωροκάρπιο και άνθος σκάρφης.







Δωμάτιο ξενοδοχείου
με ονομασία και φωτογραφία σκάρφης.

98 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!!Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται για την θεραπεία τον αιγοπροβάτων από την αγαλαξία! έχω ακούσει ότι τα παλιά χρόνια βράζαμε το βολβό του φυτού και το έδιναν σε ποσότητα ενός κουταλιού για να το ποιούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. geia sas, kapoios filos ktinotrofos dinei me syrigga sta aigoprovata tou nero apo vrasmeni riza scarfis, alla den gnwrizw ti dosologia. O adelfos mou pou ehei karkino sto pangreas pairnei hapia skarfis parallila me tis himiotherapies edw kai 3 hronia
    enw tou edinan 3~5 mines zwi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και χάπια. Πάντως, εδώ στο Κιλκίς, στο χωριό Ποντοκερασιά πάνω απ το Πολύκαστρο, ο Θεόφιλος Χ που είχα καρκίνο, έπινε απόσταγμα σκάρφης (μαύρη όχι άσπρη) και έγινε καλά, με αποτέλεσμα οι γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς να βλέπουν τις εξετάσεις του μετά από επτά χρόνια και να μη πιστεύουν στα μάτια τους! Δεν πιάνει σε όλους τους καρκίνους. Έπινε για ένα μήνα ένα κουταλάκι το πρωί.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι στην Πιντοκερασια είναι στην Ποντοηράκλεια

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Σήμερα τον πήγα και εγώ στον Θεόφιλο για το σκεύασμα του και εύχομαι να πάνε όλα για μας όπως πήγαν και για τον ίδιο όταν είχε το πρόβλημα

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ θα ήθελα να μάθω ,, μου βρήκαν ρίζα αλλά δεν είμαι σίγουρη για το πώς και πόσο την χρησιμοποιώ
      ευχαριστώ ..αν βρείτε πληροφορίες παρακαλώ να
      μου πείτε

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί μου
      Σηνέλληνες το φυτό σκάρθη βγαίνει στην τοποθεσία Παναγία στην Λεκάνη Καβάλας (το Χωριό μου). Πρίν αρκετά χρόνια ένας συνχωριανός μου διαγνώστηκε με καρκίνο στην Γερμανία όπου ζούσε. Οι γιατροί εκεί του δώσαν έξι μήνες ζωή. Ο άνθρωπος επαναπατρίστηκε να πεθάνει στο χωριό του. Καθόταν λοιπόν σαν κακόμοιρος και δεν μιλούσε σε κανέναν, περίμενε να πεθάνει. Ένας γέρος το ρώτησε τι έχεις και του είπε καρκίνο και πως περιμένει να πεθάνει. Ο γέρος πήγε στο βουνό και του έφερε ρίζες από σκάρθη, και του είπε να βράζει τις ρίζες και να πίνει το ζουμί κάθε πρωί. (είναι πολύ πικρό)Ακολούθησε λοιπόν την συμβουλή του γέρου και σε δύο χρόνια πήγε πάλι στην Γερμανία να εξετασθεί. Δεν του βρήκαν καθόλου καρκίνο. Παρεπιπτόντος ο αρχικόε γιατρός που έκανε την διάγνωση είχε πεθάνη από καρκίνο. Παναγιώτης Αποκατανίδης

      Διαγραφή
    3. Πάρε με τηλέφωνο στο κινητό μου 6984 739563 Γιάννης

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεις να μου πεις τη δοσολογια παιρνουν για καρκινο παγκρεατος?εμενα ο πατερας μου εχει διαγνωσθει και πινει 1 ποτηρι πρωι μεσημερι βραδυ.ειναι υπερβολη;γιατι εχει αρχισει τις διαρροιες.αν εχετε καποιο τηλ να εποκοινωνησω να μου δωσετε πληροφοριες παρακαλω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να μου πείτε αν είχατε αποτέλεσμα με την Σκαρφη;

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για σας συγγνώμη για το ακατάλληλο τις ώρας στέλνω από Γερμανία μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορούμε να βρούμε αυτό το μείγμα,είναι επειγον

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Vassilis Tsairas, δοκίμασες τη σκάρφη? Ποια ήταν τα αποτελέσματα?

      Διαγραφή
  9. Είμαι ο γιός του Θεόφιλου...αν μπορείτε σας παρακαλώ να σβήσετε τα σχόλια σας για ότι αφορά τον Θεόφιλο που λέτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλικαρι απ το κιλκις ειμαι .Ειναι ψευδη τα σχολια ? Εγινε η οχι καλα ο ανθρωπος ?

      Διαγραφή
  10. Φιλοι δωστε κι αλλες πληροφοριες οπως τηλεφωνα επικοινωνιας υπαρχει αναγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπαρχει καποιος/α που εχει θεραπευτει πινοντας χυμο απο σκαρφη,παρακαλω?Επειδη βρισκομαι σε πολυ σοβαρη κατασταση αυτη τη στιγμη-εχω παρουσιασει μετασταση στο ηπαρ απο καρκινο του μαστου-χρειαζομαι απαραιτηταβοηθεια απο οποιον γνωριζει σχετικα με τη σκαρφη,αν πραγματικα βοηθα και πως μπορω να προμηθευτω τον χυμο απο Σκαρφη.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Σου στέλνω link από φίλο που ξέρω πως φτιάχνει και στέλνει χυμό. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του για περισσότερες πληροφορίες. https://www.facebook.com/sabbas.saripapasoglou

      Διαγραφή
    2. Τι εκανες βρηκες χυμο σκαρφης που εψαχνες;Αν θες να σε στειλω ριζα σκαρφης να τη κανεις αφεψημα,και να σου δωσω οδηγιες.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. θα μπορούσαμε να έχουνε κάποιο τλ να επικηνονησουμε με τον Θεόφιλο που έχει αυτό το φυτό είναι επείγον ακούσαμε τα καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οπιος χριαζετε σκαρφη ειτε ριζα ειτε φτισγμενη ετοιμη ας επικοινονησει μαζι μου και θα του πω κκαι δοσολογια.
    Εμενα η μητερα μου θεραπευτικε
    Το τηλεφωνο μου εινε 004917646130084
    Ζω στην Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σεφ.Το τηλέφωνό σου δεν απαντά.Εχεις αλλάξει νούμερο;

      Διαγραφή
  14. Υπάρχει κάποιος που θεραπευτηκε πίνοντας σκαρφη?Θα ηθελα πληροφορίες.Χτες μαθαμε ότι ο πατέρας μου πάσχει από λέμφωμα Hodgkin και είμαστε στα χαμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχουμε κάποιο τηλ για να βρούμε Σκαρφη γνωρίζει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χρησιμοποίησες σκάρφη? Πώς είναι η υγεία σου? Συγνώμη που ρωτάω αλλά ενδιαφέρομαι άμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα! Για υποτροπιαζων γλοιοβλαστωμα, ενδυκνειται η χρησιμοποιήση σκάρφης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ήθελα και εγώ να μάθω αν κάποιος γνωρίζει ..ευχαριστώ

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγνώμη που ενοχλώ ....ο σύζυγος πάσχει από σαρκωμα(GIST)μήπως κάποιος μπορεί να μου πει εάν υπάρχουν χάπια σκαρφης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα σας!!! Σήμερα εμαθα για την σκαρφη και έχω τρελαθεί να ψάχνω.. Πρόκειται για καρκίνο παγκρέατος .δεν ξέρω τι να κάνω. .μου είπαν είναι δυνατό και σε συνδυασμό με χημειοθεραπείες είναι επίφοβο θεωρώ. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OXI δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ο αδελφος μου επαιρνε επι 4 1/2 χρονια (με καρκινο στο παγκρεας) παραλληλα με τις χημειοθεραπειες που στο τελος εξαντλησαν το ανοσοποιητικο του συστημα και πεθανε (οι γιατροι τις Γαλλιας του εδιναν 6 μηνες ζωη.. ηταν.. περιπτωση γι αυτους..). Δεν μπορω να πω τιποτα αλλο, η επιλογη ειναι δικη σας. Ο Θεος βοηθος.

      Διαγραφή
    2. Προσοχη!!! δεν παιρνουμε σκαρφη μονο τις μερες που κανουμε χημειοθεραπειες.

      Διαγραφή
    3. Καλό είναι αν πχ κάνεις χημειιοθεραπεια Τρίτη να μην πάρεις από Δευτέρα άντε το πολύ να πάρεις Δευτέρα πρωί και ξανά μετά άρχιζεις την Πέμπτη το πρωί.

      Διαγραφή
  24. Ψάξε το τηλέφωνο του Θεόφιλου από ποντοηρακλεια στο google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ψάξε κ για ένα βότανο που λέγεται ατεκνο. Δεν το παίρνουμε ταυτόχρονα με τη σκάρφη, γιατί είναι πολύ δυνατά κ τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γνωρίζεται αν υπάρχει πρόβλημα στον συνδιασμο σκάρφης με χημειοθεραπεια; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι δεν υπάρχει προβλημα και γνωριζαν κ οι γιατροι στο θεαγένειο πως παίρνει και σκαρφη

      Διαγραφή
  27. Νομίζω πως όταν κάνεις χημειοθεραπεια πρέπει να σταματάς τη σκάρφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρτυρίες για επιτυχή αποτελέσματα μετά τη χορήγηση της σκάρφης υπάρχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σχετική ερευνα κανει το πανεπιστημιο κρητης, απ οτι ξερω. Στην δική μας περιπτωση, για πάνκρεας, έχοντας αμπειρία από αλλο περιστατικό , που ειχε αφόρητους πόνους , έχω να πω πως έκανε στάσιμη την εξέληξή του και σταμάτησε τους πόνους. Με προσδόκιμο δωης 2 μήνες , έφυγε ο ανθρωπος μετά από 14 , αλλα οχι απο το πάνκρεας. Αρχικά υπήρχε κ αλλου μετάσταση η οποία κ προκάλεσε ζημια. το πάγκρεας μεχρι τέλους εμεινε στάσιμο

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Περίμενε αδελφέ δεν μας τα λες καλά.Υποτιθεται το φυτό το παίρνεις και προληπτικά να μην κάνει μετάσταση.Και έκανε άλλου μετάσταση και εκείνο δεν το κράτησε στασημο και πέθανε ο άνθρωπος άσχετα αν του δίνανε 2 μήνες και έζησε άλλους 12?

      Διαγραφή
  29. Γειά σας. Θα ήθελα να μου πείτε αν έχουμε μικρή νεφρική ανεπάρκεια κάνει να παίρνω σκαρφη? Δε θελω να ανέβει η κρεατινινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η γυναίκα μου έχει καρκίνο του ενδομητριου με μετάσταση στα πλευρά και το επινεφριδιο τις οποίες μετά στάσεις έχει χειρουργησει και ακτινοβοληση. Τώρα κάνει χημείο θεραπείες.Μπορει να χρησιμοποιήσει τη σκάρφη και πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο σύζυγος μου έχει μεγάλο όγκο στον πνεύμονα.παραλληλα με τις χημιοθεραποιες χθές ξεκίνησε να πίνει και σκαρφη.Οταν θα έχω νεότερα θα σας γράψω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω για καρκίνο του πνεύμονα

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα ότι δεν έχει να χάσει τίποτε κάποιος καρκινοπαθείς. Αρκεί να μην το πίνει μόνο την ημέρα που κανει χειμιοθεραποια. Εμένα μου το έφερε μία γνωστή που το πίνει ο αδερφός της. Απο την ποντοηρακλεια Κιλκίς απο κάποιον κύριο Παύλο.

      Διαγραφή
  32. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτό το σάιτ; Και γιατί υπάρχουν σχόλια τα οποία έχουν αφαιρεθεί;;;;; Για ποιον λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γνωριζει κανεις να μου πει εαν η τελικα εδωσε θετικο αποτελεσμα θεραπειας σε καποιον και αν ναι, σε ποιο σταδιο της νοσου βρισκοταν ο ασθενης.Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπαμπας μου μετά από χειρουργείο για καρκίνο του πνευμονα και κατά τη διάρκεια κυκλους χημειοθεραπειων,είδε βελτίωση στις αιματολογικές εξετάσεις. .μετα το σταμάτησε γιατί άρχισε Ανοσοθεραπεια με την οποία είδε μεγάλη βελτίωση. Ευχομαι να σας πανε ολα καλα

      Διαγραφή
  34. Για καρκινοματώδη μηνιγγίτιδα σαν επιπλοκή σε καρκινοπαθή, υπάρχει μαρτυρία για θετικό αποτέλεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καρκινο στο νεφρο και μετασταση στο συκωτη με αφεψημα σκαρφης και υβισκου [οι γερμανοι γιατροι]της εδιναν 6μηνες ζωη,ζει και βασιλευει εδω και 25 χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο καιρό την πήρε? Με ποιον τρόπο?

      Διαγραφή
    2. Σας παρακαλώ απαντήστε, πόσο καιρό την πήρε και σε τι μορφή; Δώστε μας πληροφορίες, το έχουμε ανάγκη

      Διαγραφή
    3. Σας έχει απαντήσει κάποιος?όλοι ψάχνουν το φυτό όσοι το βρήκαν δε μας λένε αν είδαν αποτέλεσμα

      Διαγραφή
  36. Παιδιά το βότανο κάνει θαύματα!!! Ο άντρας μου πάει πολύ καλά! Ο γιατρός έχει πάθει πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας παρακαλώ απαντήστε, σε τι στάδιο της ασθένεια είδε βελτίωση;

      Διαγραφή
  37. Σε ποιο σημείο έχει την ασθένεια? Σε τι στάδιο? Πόσο καιρό παίρνει σκάρφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έχω καρκίνο στο ήπαρ και τώρα νέα μεταστάση στα οστά... οποίος μπορεί να βοηθήσει είμαι από Λάρισα ετών 54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που έχει σκάρφη να επικοινωνήσει μαζί μου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σας... Σας παρακαλώ πολύ... Καρκίνο γλώσσας που υποτροπιασε και οι γιατροί δεν δίνουν πολύ ζωή... Πως μπορώ να πάρω σκάφη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παρακαλώ ενδιαφέρομαι για την σκαρφη η μητέρα μου έχει μεταστατικό Καρκίνο παχεως εντέρου. Δεν υπάρχουν άλλα φάρμακα για να κάνει χημειοθεραπεία.μπορει να βοηθήσει η σκαρφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παρακαλώ εάν μπορεί ας μου δώσει μια απάντηση κάποιος, ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η σύζυγος μου διαγνώστηκε πριν από τρία χρόνια Μάιος 2019 με καρκίνο του μαστού και συγκεκριμένα τον τριπλά αρνητικό. Έκανε χημοθεραπειες με στην συνέχεια υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και τέλος ολοκλήρωσε τις ακτινοβολίες που έπρεπε να κάνει. Ο γιατρός μας είπε ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της βιοψίας και ότι η πιθανότητα να κάνει μετάσταση ήταν μόνο 20%. Μετά από 2 χρόνια Μάιο 2021 έκανε μετάσταση στο ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΕΙΟ. Ο ογκολογος μας έστειλε για βιοψία και στην συνέχεια στείλαμε τον όγκο σε γνωστή εταιρεια... Η οποία μας συνέστησε ένα νέο χάπι από Αμερική το οποίο και καλά κάνει θαύματα. Μετά από οκτώ μήνες στις επαναληπτικες βρήκαμε μετάστάσεις σε λεμφαδένες. Δηλαδή το χάπι θαύμα που κόστιζε 14000 το μήνα στο ελληνικό δημόσιο μια παπαρα και μισή. Τότε άρχισα να ψάχνω τα πάντα. Πήγα σε έναν παππούλη στο Κιλκίς στην Ποντοηρακλεια και πήρα σκαρφη σε βαμα μέσα σε μπουκαλάκι. Ο παππούλης ευγενικοτατος ούτε χρήματα ζήτησε ο άνθρωπος ούτε τίποτα. Δυστυχώς δεν μας βοήθησε η σκάρφη. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν βοηθάει κάποιους άλλους όγκους. Το έψαξα περισσότερο και έμαθα για κάποιους ανθρώπους της περιοχής που γίνανε καλά παίρνοντας ιταμο. Αυτό το είδα με τα μάτια μου. Με καρκίνο στους πνεύμονες, κόκαλα και συκώτι γίνανε καλά. Πήρε και η γυναίκα μου ιταμο από δέντρο στον Όλυμπο σύμφωνα με τις οδηγίες αυτόν αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Συνεχίζουμε με μεταστατικο οζιδια στους πνεύμονες. Χτες ξεκίνησε να παίρνει ατεκνο το οποίο το βρήκα μέσω γνωστού από Χαλκιδική. Ο Θεός και η Παναγία ελπίζω να μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. ΑΥΤΆ σας τα λέω απλά για να έχετε μια εικόνα πραγματικής κατάστασης. Και να θυμάστε οποίος θέλει να σας βοηθήσει πραγματικά δεν θα σας ζητήσει χρήματα. Διαφορετικά οι πιθανότητες να είναι απατεώνας είναι πολύ μεγάλες. Ελπίζω και εύχομαι σε όλους εσάς που υποφέρετε απι την αρρώστια αυτή να σας προσέχει η Παναγία μας και να μην το βάζετε κάτω ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να με πάρεις τηλ να μου πεις για το άτεκνο για τη γυναίκα μου 6977216956

      Διαγραφή
  44. Μπράβο σου αδελφέ, με συγκίνησε ιδιαίτερα η μαρτυρία σου και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη σε πολλούς πασχοντες, αλλά και κατακρίμα για αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πόνο του συνανθρωπου τους. Η αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος υγείας χρειάζεται πρώτα απ όλα πίστη και αισιοδοξία. Στη συνέχεια ριζική αλλαγή διαιτολογίου, έπειτα κάθαρση των βασικών οργάνων (συκώτι,πνεύμονες,νεφρά,εντερικό.) με τη βοήθεια διαφόρων βοτάνων και τέλος ένα μείγμα αντικαρκινικών βοτάνων και ριζών, αλλά κ "τροφών".
    Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με πίστη και αισιοδοξία αλλά και ψυχολογική στήριξη και διάθεση προσφορας από τους οικείους δικούς μας ανθρωπους. Απ' εκεί και πέρα έχει ο Θεός, η ελπίδα στη Ζωή μας δίνει δύναμη, δεν χρειάζεται παραίτηση αλλά αντιμετώπιση με ψυχραιμία.
    Πάντως τα βότανα κάνουν δουλειά, πάντα σε σχέση με το προσωπικό μας ιστορικό υγείας και τη συνειδητή διάθεση για αλλαγή στάσης ζωής.
    Εύχομαι η Παναγία να σας στηρίζει στον αγώνα σας για τη νίκη της Ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Θα ήθελα να προσθέσω τα παραπάνω, ότι δεν συνιστούν κριτική στην επίσημη ιατρική , ούτε στα
    θεραπευτικά πρωτοκολλα των φαρμακοβιομηχανιών, τ αφήνω στη συνείδηση των ειδικών, απλά έχοντας αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην οικογένεια μου από την παιδική μου ηλικία (πριν 60!! χρονια) , όταν οι ειδικοί μας έλεγαν "εδώ στο φεγγάρι πήγαμε , δεν θα βρούμε το φάρμακο(?) , μέχρι κ πριν 3 χρόνια, έβγαλα το συμπέρασμα ότι η επιστήμη δεν θεραπεύει, απλά χρονοκαθυστερηση το θάνατο, εις βάρος της ποιότητας της ζωής μας και των αντοχων, μέχρι εξαντλήσεως του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Για αυτό, το χρήμα δεν συνιστά μέσον θεραπείας , αλλά κερδοσκοπίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γεια σας ,πως μπορώ να βρω το χόρτο ιταμο και άτεκνο .το χρειάζομαι για την μαμά μου. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για το άτεκνο, ψάξτε σε κάποιο μαγαζί με βοτανα, η στο: "Βάλσαμο"στην Πάτρα. Για τον ιταμο (taxus baccata) προσοχή είναι πολύ τοξικό, χρησιμοποιηται σε κήπους ως καλοπιστικο θαμνοειδες δενδρύλλιο kαι οι καρποί του είναι κόκκινες γλυωδεις καμπανουλες. Δοκίμασα τους καρπούς του (μουδιάζει η γλώσσα μόνο), αλλά τα φυλλαράκια του είναι πολύ τοξικά : 12 μικρά φυλλαράκια (σαν το έλατο) σε μια φλυτζανα νερό σε τσάι ήταν αρκετά για να μου ανεβάσουν την πίεση στα 21!! (ενώ συνήθως είναι 8 κ 12, αλλά και τους καρδιακός παλμούς από 75 σε 110!! Ψιλός υδρωτας και δύσπνοια.. Βέβαια με την ταξολη που περιέχει χρησιμοποιηται σε χημειοθεραπείες, αλλά ως τσαι...,σας είπα, προσοχή , όχι χωρίς τη συμβουλή ενός ειδικού ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6984 739563
    κος Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κάθε μορφή χρήσης της σκαρφης είναι ανάλογη με το εύρος της πάθησης και αφού προηγουμένως γίνει η σχετική διάγνωση τότε μπορεί να έχει και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Απευθύνεστε άμεσα μαζί μας στο τηλέφωνο 6984 739563 κος Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή